Utrip župnij

135_3560.JPG

Molitev v misijonskem letu

Jezus, vate zaupamo.
V letu, ko stopamo na pot misijonske prenove,
te prosimo, bodi nam blizu,
spremljaj naša iskanja in nas spodbujaj,
da rastemo v zaupanju vate in v bližnjega.
Blagoslovi naš kraj in vsa naša prizadevanja za duhovno prenovo.
Po Svetem Duhu odpri srca vseh,
da se bomo vsak na svoj način približali tebi
in v sočloveku prepoznavali dragocen del občestva.
Utrdi v nas vero v tvoje usmiljenje,
da bomo pogumno stopali
po poti poklicanosti kristjana.
Na priprošnjo Matere Marije
nam daj spoznati,
kdo smo in kaj potrebujemo
za življenje po evangeliju.
Vsi naši krstni zavetniki
in zavetniki naše župnije,
prosite za nas.

01.12.2019

Vate zaupam – Marija romarica

475_7532.JPGV adventu prihaja med nas Marija romarica, ki trka na vrata naših domov v želji, da bi jo sprejeli. Njena navzočnost v našem domu nas spodbuja k molitvi, branju Svetega pisma ali adventnega koledarja, premišljevanju ... in tudi k skupnim družinskim trenutkom, ko si bomo darovali čas za pogovor.
01.12.2019

Dobro iz vsakega srca

V zadnjem tednu cerkvenega leta smo obhajali Teden Karitas, ki nas letos nagovarja z besedami: »Dobro iz vsakega srca«. Danes, na prvo adventno nedeljo, sklepamo Teden Karitas z Nedeljo Karitas, ki nas hkrati uvaja v adventno dogajanje, katerega temelj je prav čuječnost.
01.12.2019

Obisk in blagoslov družin

Lepe izkušnje obiskov družin in želja, da bi kot pastir, po spodbudi papeža Frančiška, dišal po ovcah, me vabita, da se tudi letos podam med vas, vas obiščem in blagoslovim vaše domove, posameznike in družine. Verjamem, da bo tudi letos to priložnost za srečanje, pogovor in skupna iskanja na poti življenja.
24.11.2019

Vate zaupam (3)

Pomembno dogajanje v misijonskem letu zagotovo predstavlja duhovna priprava. V oktobru smo bili povabljeni k molitvi desetke rožnega venca in hvala vsem, ki ste se za to odločili, še posebej hvala pa tistim, ki ste se odločili, da boste desetko moli tudi v bodoče. Danes, na praznik Kristusa Kralja, bomo prejeli podobico z molitvijo za blagoslov župnijskega misijona.
16.11.2019

Vate zaupam

Ko smo se odločali za župnijski misijon ob koncu leta 2020, smo si postavili tudi vprašanje, kdaj je sploh bil zadnji župnijski misijon. Odgovor na to vprašanje smo dobili na enem od obiskov na prvi petek, ko sem imel priložnost videti spominsko podobico ob zaključku zadnjega župnijskega misijona.