Utrip župnij

135_3560.JPG

Molitev v misijonskem letu

Jezus, vate zaupamo.
V letu, ko stopamo na pot misijonske prenove,
te prosimo, bodi nam blizu,
spremljaj naša iskanja in nas spodbujaj,
da rastemo v zaupanju vate in v bližnjega.
Blagoslovi naš kraj in vsa naša prizadevanja za duhovno prenovo.
Po Svetem Duhu odpri srca vseh,
da se bomo vsak na svoj način približali tebi
in v sočloveku prepoznavali dragocen del občestva.
Utrdi v nas vero v tvoje usmiljenje,
da bomo pogumno stopali
po poti poklicanosti kristjana.
Na priprošnjo Matere Marije
nam daj spoznati,
kdo smo in kaj potrebujemo
za življenje po evangeliju.
Vsi naši krstni zavetniki
in zavetniki naše župnije,
prosite za nas.

15.02.2020

Kaj je bil kdo iz župnije na svetopisemskem maratonu? In koliko je bil minimaratoncev?

SSP-stud-lux_RGB.jpgVprašanjih iz naslova sta se v tedno po svetopisemskem martatonu in mini maratonu nekajkrat pojavili in udeleženci se vam opravičujemo, ker smo potrebovali kar nekaj časa, da strnem svoje vtise in jih podelimo. Z veseljem pa vam lahko potrdimo, da smo bili deležni milosti obeh dogodkov.
15.01.2020

Koledovanje 2020

Na lep, s soncem obsijan, 2. januar se je šembiška mladina zbrala pred Marijino dvorano, da ponesejo blagoslov svetih treh kraljev po podnanoških in okoliških hišah.
01.12.2019

Vate zaupam – koga smo prosili za vodenje misijona

Molitev v misijonskem letu, Marija romarica, pogovori o župnijskem misijonu, predavanja za starše oz. zakonce nas že ogrevajo v misijonskem letu. Vzporedno s tem potekajo še druga dejanja priprave na župnijski misijon. Med manj vidnimi dogodki je bila tudi prošnja redovnikom kapucinom za vodenje našega župnijskega misijona.
24.11.2019

Vate zaupam (3)

Pomembno dogajanje v misijonskem letu zagotovo predstavlja duhovna priprava. V oktobru smo bili povabljeni k molitvi desetke rožnega venca in hvala vsem, ki ste se za to odločili, še posebej hvala pa tistim, ki ste se odločili, da boste desetko moli tudi v bodoče. Danes, na praznik Kristusa Kralja, bomo prejeli podobico z molitvijo za blagoslov župnijskega misijona.
16.11.2019

Vate zaupam

Ko smo se odločali za župnijski misijon ob koncu leta 2020, smo si postavili tudi vprašanje, kdaj je sploh bil zadnji župnijski misijon. Odgovor na to vprašanje smo dobili na enem od obiskov na prvi petek, ko sem imel priložnost videti spominsko podobico ob zaključku zadnjega župnijskega misijona.