Utrip župnij

14.02.2018

Postna postava za leto 2018

Postni čas, ki se začne s pepelnično sredo, nas vsako leto pripravlja na veliko noč. Naj bo to res čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in vsega sveta.
14.02.2018

Postni čas - čas milosti in priložnosti

489_8953.JPGŠe nekaj dni in vstopili bomo v postni čas. Različna zunanja znamenja nas bodo vabila k spokornosti, temeljitemu »preverjanju« osebnega in tudi skupnostnega stanja, k pogumnemu in odločnemu stopanju po poti spreobrnjenja. Vstopamo v obdobje posebne Božje pozornosti do človeka. Bog nam v teh dneh podarja, ne vsiljuje, številne milosti. Na nas je, ali bomo priložnosti sprejeli.
Prav vsakemu želim poguma in odločitve, da si v dneh pred pepelnico pripravi »načrt« postnega dogajanja v osebnem in družinskem življenju. Načrt izročimo Gospodu in ga prosimo za blagoslov naših odločitev in prizadevanj.
28.01.2018

Pismo iz Baragove dežele

Jože Pibernik, župnik v Trebnjem, je letos zastopal našo domovino za Baragovih dnevih v ZDA in nam poslal pismo.
24.12.2017

Dobro, pošteno, pravično in sveto

Dragi bratje duhovniki, redovniki, redovnice, verniki in vsi ljudje dobre volje!
Evangelisti, predvsem Luka, opisujejo božični dogodek, ko se je Bog sklonil k nam ljudem, ko je Večni postal človek, da bi za vedno ostal z nami. To vsebino premišljujemo, to vsebino oznanjamo, to vsebino skušamo živeti. Božično skrivnost, ki nam je otipljivo blizu v jaslicah, globoko in pristno doživljajo otroci. Odrasli pogosto preveč razumsko dojemamo skrivnosti Božjega učlovečenja. Toda čim bolj smo otroci, bolj čutimo nevidni dotik Božje roke, ko se On, nevidni, dotika našega srca. In predvsem to naj bi se v božičnih dneh zgodilo. Tudi poklicni oznanjevalci vesele novice in vsi verniki naj bi doživeli Božji dotik. Da bi se učlovečeni Bog tako dotaknil našega srca, da bi ostalo »dobro, pošteno, pravično in sveto«, kakor je zapisal Božji služabnik Alojzij Kozar.
07.05.2017

Kaj lahko naredi družina za nove duhovne poklice?

Kaj lahko naredite starši, da bo vaš dom ugoden prostor za rast otrokove vere in bo otroku pomagal k odprtosti za Božji klic.