Utrip župnij

06.08.2019

Izlet in romanje na Svete Višarje

V nedeljo, 4. avgusta, smo se po maši zbrali starešine mladinske skupine ter se po popiti kavi odpravili proti Svetim Višarjam.
23.07.2019

Stržišče – dogodivščina, ki je ne pozabiš

Ljudje smo malo podobni zvezdam:
mogoče res svetimo daleč, toda svetimo.
In imamo vedno kaj zanimivega za
pripovedovati ...
a potreben je čas, včasih veliko časa,
da zgodbe pridejo do našega srca

kot svetloba do oči...
(Alessandro Davenia, Bela kot mleko, rdeča kot kri)
24.07.2019

Vse je dar!

Bila je nedelja zvečer in tisti, ki smo prihajali na teden duhovnosti v Stržišče, smo bili razpeti med prvimi vtisi in strahovi, kako bo. Med prvimi besedami, ki so nam bile položene na srce, je bilo zagotovilo, da smo zbrani »ta pravi« in naj se prepustimo darovanemu trenutku in ljudem.
05.08.2019

MIVA 2019

Na Krištofovo nedeljo, 21. julija, smo bili povabljeni k sodelovanju v misijonski dobrodelni akciji MIVA, katere zbrana sredstva so namenjena nakupu vozil za potrebe misijonarjev.
14.07.2019

Teden, ki mi je bil v izziv

Teden duhovnosti v Stržišču mi je bil v izziv, saj sem bil postavljen za voditelja skupine. Ker sem bolj tih, nisem vedel, ali bom znal dobro voditi skupino. Ves strah pa je bil odveč, saj sem že prvi dan spoznal, da mi je dodeljena prav posebna skupina, s katero sem se takoj ujel in hitro smo stkali vezi prijateljstva, ki smo jih skozi teden le še bolj krepili.
09.06.2019

Binkoštno srečanje starejših

»Čas je pravi, kraj je pravi, vreme je pravo,« je gospod župnik pozdravil starejše na srečanju pri sv. Kozmu in Damijanu v Podbrjah. Nismo se še dobro zahvalili mladim za kokoške, ki so jih izdelali za ostarele za veliko noč, že so tu binkošti.
07.06.2019

Srečanje veroučencev na Sveti Gori

V soboto, 1. junija, je bilo na Sveti Gori škofijsko srečanje veroučencev, njihovih staršev, katehistinj in duhovnikov. Letos smo se srečanja udeležili s posebnim veseljem, saj je naš otroški zbor, pomagali so nam tudi mladinci, pel pri maši.
24.05.2019

Slomškovo bralno priznanje

V letošnjem veroučnem letu smo imeli v naši župniji priložnost vključiti se v veliko družino otrok, ki sodelujejo v Slomškovem bralnem priznanju. Pogum je zbralo deset veroučencev in v veroučnem letu prebralo tri oziroma štiri knjige.