Osnovni podatki o župniji

Kontaktne informacije

Naslov župnišča: Podnanos 12, 5272 Podnanos
Župnik: Tomaž Kodrič
E-pošta: zupnija.podnanos@rkc.si in tomaz.kodric@rkc.si
Telefon: 05/366-90-15 in 041-415-995

Uradne ure

V župnijskem domu v Podnanosu ste vedno dobrodošli, tako za "uradne" zadeve kot tudi za obisk, klepet, kavo ... Prosim vas za razumevanje, če boste kdaj naleteli na zaprta vrata, ker me ne bo doma. Vsekakor pa bom doma v primerih, ko se bomo na krkšenkoli način predhodno dogovorili za srečanje.

Za previdevanje bolnikov se lahko oglasite kadarkoli. Če gre za umirajočega človeka in domači duhovnik ni dosegljiv, kličite duhovnika v bližnjih župnijah.

Kako do nas?

Župnije Podnanos, Podraga in Lozice se nahajajo v vrhu Vipavske doline. Najlaže boste do nas prišli po hitri cesti H4 (Podnanos–Vrtojba). Hitro cesto zapustite na izvozu Vipava (izvoz št. 1) nato pa se na rondoju usmerite proti Podnanosu. Za lažjo orientacijo vam bo v pomoč spodnja tabela s točnimi lokacijami.

Župnišče Podnanos
Cerkev Podnanos
Cerkev Lozice
Cerkev Podraga

 

 

29.04.2018

Pripovedi o Mariji

smarnice3_as.jpgOb letošnjih šmarnicah, ki jih je napisal Lojze Kozar ml., bomo prisluhnili legendam in zgodbam, ki nam bodo Marijo približale na poseben način. »O Mariji nam bodo pripovedovali njeni starši, sosedje, znanci, pa tudi taki, ki so se mimogrede srečali z njo,« pravi avtor šmarnic. Šmarničnim zgodbam bomo sledili z enim samim namenom: da bi nebeško Mater Marijo čim bolj spoznali, jo iskreno častili in jo v vsakdanjem življenju posnemali.

15.04.2018

Teden molitve za duhovne poklice 2018

511_1111.JPG»Daj mi poslušno srce«, je geslo Tedna molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost, ki ga v Cerkvi na Slovenskem obhajamo med 15. in 22. aprilom 2018.
06.03.2018

Na poti priprave na prejem zakrament svete birme smo se srečali z apostolom Petrom

Veselili smo se duhovnega vikenda za birmance v Stržišču in se naj zavzeto pripravljali. Pri verouku smo župniku svetovali naj se dobro naspi. Potem pa šok! Stržišče nam je odpihnila burja, sneg, led ... Ostali smo doma, a duhovni vikend nam ni odpadel. Namesto v Stržišču smo se zbrali v župnijskem domu v Podnanosu.
28.01.2018

Pismo iz Baragove dežele

Jože Pibernik, župnik v Trebnjem, je letos zastopal našo domovino za Baragovih dnevih v ZDA in nam poslal pismo.
07.05.2017

Kaj lahko naredi družina za nove duhovne poklice?

Kaj lahko naredite starši, da bo vaš dom ugoden prostor za rast otrokove vere in bo otroku pomagal k odprtosti za Božji klic.