22.02.2021

Pobožnost križevega pota in molitev pred Najsvetejšim

22.02.2021: Podnanos
Obdobje epidemije in omejitve, ki jo spremljajo, nas izzivajo k ustvarjalnosti, iznajdljivosti in iskanju novih poti. To velja tudi v primeru molitve križevega pota, najbolj uveljavljene pobožnosti postnega časa. Že v napovedi pred začetkom letošnjega posta je bila nakazana možnost križevega pota ob nedeljah.
Še vedno velja predlog, da v cerkvi križev pot moli ena družina ali zakonski par. Pobožnost bomo prenašali preko FB in se mu tako pridružili tudi drugi. To bomo lahko naredili, če bomo zbrali potrebno število družin ali zakonskih parov. Vabim, da svojo pripravljenost sporočite župniku, da vas lahko razporedi. Če bo prijav več, bomo lahko pobožnost obhajali tudi npr. ob petkih.

Z veroučenci bomo pobožnost križevega pota imeli na zoomu: 5. marca ob 19.00 zadnja triada; 12. marca ob 17.00 druga triada in 19. marca ob 17.00 prva triada.

Če bo dovolj zanimanja, bi s prvo soboto v marcu v Podnanosu začeli tudi z molitvijo pred Najsvetejšim, in sicer »prilagojeno« na okoliščine epidemije. »Vzorec« imamo pri celodnevnem češčenju. Priložnost za molitev bi bila ob sobotah v času maš na podružnicah. Z molitvijo bi začeli ob 16.30 in zaključili ob 19.15.
V cerkvi bo vsak teden časovni seznam, na katerega se bomo vpisali. Molitev oz. češčenje bo v tišini in ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. Ob vseh molitvenih namenih prosim, da se redno vključuje tudi molitev za blagoslov župnijskega misijona.