01.10.2019

Mogočno orožje …

Nekoč je pater Pij dejal sobratu, ki mu je pomagal v posteljo: “Prosim, vzemi in daj mi orožje, ki ga imam v žepu kute.” Ta je iskal in potem rekel patru Piju: “Oče, tu ne najdem nobenega orožja, samo rožni venec,” nakar je svetnik odgovoril: “In kaj je rožni venec? Mar ni orožje?”
In res je tako: rožni venec je mogočno orožje – proti samoljubju, strastem; orožje, ki nam približa številne kreposti, kot so potrpežljivost, ponižnost in usmiljena ljubezen. Orožje, ki nas je osvobodilo v številnih duhovnih in drugih bitkah. (vir: Aleteia).
464_6489.JPG

Še mnogo drugih anekdot, misli in spodbud lahko preberemo o rožnem vencu. Vsaka nas na svoj način vabi, da bi se v mesecu oktobru – mesecu molitve rožnega venca pridružili molivcem te molitve vsaj z eno desetko. Junija smo napovedali, da bomo v novem pastoralnem letu vstopili v misijonsko leto – leto priprave na župnijski misijon. Molitev rožnega venca je zagotovo lepa duhovna priprava na ta pomemben dogodek v župniji. Vabimo in prosimo posameznike in družine, da bi v mesecu oktobru molitev desetke ali dela rožnega venca namenili za blagoslov misijonskega leta in samega župnijskega misijona. Tudi v molitev roženega venca pred mašami vključimo ta namen. P.S.: V nedeljo, 13. oktobra, bomo pri mašah blagoslovili rožne vence, ki jih bomo razdelili družinam.