12.09.2022

Odmev na molitveni dan za duhovne poklice

Minulo soboto smo v Sloveniji obhajali molitveni dan za nove duhovniške in redovniške poklice. Ob tem bi se kot bogoslovec rad prisrčno zahvalil za vse vaše molitve, ki so tako tistim, ki se za duhovniški ali redovniški poklic odločajo, kot tem, ki smo že na poti formacije, v veliko spodbudo, oporo in tudi vir številnih milosti, ki se jih velikokrat niti ne zavedamo.
505_0517.JPG

Res je, da bogoslovci nismo več tako številčni kot nekoč in da je vsako leto v zadnji junijski Družini stran jubilantov neprimerljivo polnejša kot sosednja stran s slikami novomašnikov, vendar pa smo prav vsi – med drugim tudi prav po tej situaciji – povabljeni k razmisleku o pomenu duhovništva ter občestvenega in zakramentalnega življenja in navsezadnje k molitvi za nove duhovne poklice.

Bog uslišuje prošnje teh, ki ga prosijo, in generacije, ki molijo, bodo imele vedno dovolj duhovnikov. Zato bi na tem mestu k molitvi za nove duhovniške in redovniške poklice posebno povabil mlade družine in mladino. Vsem molivcem in molivkam pa še enkrat hvala.

Jure Ferletič