28.08.2022

130-letnica PGD in blagoslov vozila

27.08.2022: Podnanos
Na praznovanju 130-letnice PGD Podnanos so naši gasilci in gasilke prevzeli novo vozilo, ki smo ga blagoslovili.
894_9434.JPG

Spoštovane naše gasilke in gasilci, spoštovani gostje, dragi vaščani. Ko se v hvaležnosti veselimo 130-letnice vašega darovanja med nami in prevzema novega vozila, se obračamo na Gospoda, vzornika služenja, s prošnjo za blagoslov vas, vašega vozila in posredno tudi vseh drugih sredstev, ki jih uporabljate pri svojem poslanstvu.
Ko sem med velikim požarom na Krasu spremljal vaše delo preko medijev in pogovor z vami, sta se mi v spomin še posebej vtisnila dva dogodka. En je povezan s fotografijami z intervencije. Med njimi je bila tudi tista, ko ima gasilec na roki rožni venec ter ob njem ročnik. Drugi je povezan z mladimi, s katerimi sem bil v tistih dneh na duhovnih vajah in moram vam povedati, da ni bilo dne, ko se ne bi v molitvi spomnili vas na intervenciji in ljudi, ki so trepetali za svoje domove, premoženje.
Danes se teh dveh dogodkov spominjam tudi zaradi blagoslova vozila, ki ga prevzemate. Vaše znanje in strokovnost, dobra oprema in verjamem, da tudi blagoslov od zgoraj so kombinacija, ki zagotavljajo dobro v korist vseh.


Blagoslovili smo vozilo, blagoslov želim klicati tudi na vse vas. Preden to naredim, bi se vam rad v svojem imenu in imenu župnijske skupnosti zahvalil za vašo navzočnost in delovanje med nami. Istočasno pa vam želim in voščim veliko vztrajnosti in zvestobe tudi v bodoče. Ko ste včeraj na slavnostni akademiji prejemali darila, sem se vprašal, kaj vam lahko podarimo mi, kaj vam lahko podarim jaz. Edini »dar«, ki mi je prišel na misel, je bil rožni venec. Ostal je v mojem žepu, ker vas nočem obremenjevati še z novo zadolžitvijo, a vam obljubljam, da ga bom v vašem imenu in za vas uporabljal sam. Naj vas pri tem, na priprošnjo sv. Florijana spremlja Božji blagoslov.

župnik Tomaž