31.07.2022

Ko udeleženec prvega tedna duhovnosti postane glavni kuhar študentskega tedna ...

Hitro je minilo leto in spet so prišle nove poletne počitnice. Že maja se mi je spet začela rojevat želja, da tudi letos obiščem Stržišče. Res je, da sem gor prišel šele drugič, ampak se vsako leto zgodi nekaj novega, zato ni straha pred dolgčasom. Ker sem tako užival, sem dobil še bonus teden med študenti, vendar ne kot udeleženec ampak kot kuhar.
20061104_0140.JPG
Presenečenj nikoli ne zmanjka. V soboto okrog 9.30 zvečer me je klical župnik Tomaž in me vprašal, če bi bil pripravljen nadomestiti kuharja, ker je bil v kovid stiku. Do 10 sem premišljeval o ponudbi in jo sprejel, saj mi je bilo to v izziv.

Vsaka nova izkušnja je popotnica, ki ti pomaga v življenju. Potem pa zgodba sledi naprej. V nedeljo me je Tomaž prišel iskat in me odpeljal v Stržišče. Tam sem se malo razgledal po shrambi in skrinjah. Študentje so kmalu po mojem prihodu začeli prihajati. Vmes je prišla še moja pomočnica Marija. Bila je zelo zaskrbljena, saj v svojem življenju do zdaj še ni poznala 15-letnika, ki bi znal toliko kuhat. Skupaj sva se odlično ujela in lepo speljala cel teden.

Ta teden mi bo ostal v nepozabnem spominu. Poleg tega sem ukradel naziv in postavil nov rekord. Postal sem najmlajši kuhar v Stržiščah. Vesel sem da sem izrekel svoj DA, saj sem se zgoraj imel lepo, s sabo sem prinesel še kakšno novo izkušnjo in še bi lahko našteval. Letošnji tedni so me navdihovali z veliko znamenj in komaj čakam naslednje leto, ko bom odšel novim dogodivščinam naproti.

Hvala vsem duhovnikom, ki vodijo te tedne za mlade in ne obupajo nad nami. Drugi hvala gre rajnemu Vinku Kobalu, ki je začetnik teh imenitnih tednov. Tretji hvala gre vsem dobrim ljudem, ki kaj darujejo za dom duhovnosti, ga obnavlajo ipd. Zadnji četrti in najpomembnejši hvala pa gre našemu ljubeznivemu šefu Jezusu, ki te tedne neizmerno blagoslavlja in stoji nad nami, ter nam odpira njegov objem ljubezni na katero nas spominja znamenje križa ki smo ga v tednu duhovnosti prejeli. AMEN.

Jure P.