09.06.2024

Pridi, Sveti Duh! Pridi po Mariji!

09.06.2024: Podnanos
Dragi Larisa, Lucija, Blažka, Hana, Manica, Januš, Blaž, Ana, Lija, Vita, Žiga, Neli, Tine, Flora, Teja, Tilen, Maj, Blaž, Klara, Gaja, Hana, Mia, Žiga, Anja in Aurora!

Slabi dve leti sta pretekli, odkar smo stopili na skupno pot iskanja, poglabljanja vere, smeha in tudi trenutkov, ko nam je bilo težko. Ta pot nas je pripeljala do novega velikega in pomembnega dogodka, do vaših osebnih binkošti, na katere smo se pripravljali ti dve veroučni leti.
PG_505_0503.JPG

Danes ste bili po birmovalčevih rokah deležni potrditve v veri in darov Svetega Duha.

Dragi birmanke in birmanci, Bog vam po tem zakramentu podarja življenjsko pomembno darilo – darove Svetega Duha. Želim vam poguma in volje, da darila ne boste samo prejeli, ampak in predvsem živeli iz njegovih milosti. Morda vam je kdo dopovedoval in vas skušal prepričati, da boste z birmo »imeli vse« in »končali« verouk. To je grdo zavajanje! Sveti Duh vstopa v vaše življenje na pomembni prelomnici, ko je pred vami nova avantura življenja. Ta avantura je povezana s pomembnimi izbirami in odločitvami – izbira šole, poklica, odločanje za bolj samostojno življenje, srečevanje s simpatijami in ljubeznijo … To niso lahke odločitve in izbire. Prav zaradi tega vam želi biti Bog blizu. Zakrament birme je zakrament Božje pozornosti do vas na začetku novega obdobja vašega življenja. Sprejmite ponujeno Božjo pomoč in se z njo pogumno podajte na pot življenja. Bog vam na tej poti ne bo ovira, ampak zvesti sopotnik, ki vas ne bo nikoli pustil na cedilu. Želim vam Božjega blagoslova in veselega srečanja s Svetim Duhom. V tem niste sami. Tudi sam se veselim dneva izpolnitve Božje obljube!

župnik Tomaž