15.02.2021

Pismo staršem veroučencev

15.02.2021: Podnanos, Podraga, Lozice
Spoštovani starši!
Ko so v drugi polovici oktobra nastopili poostreni ukrepi zaradi epidemije, smo tudi izvajanje verouka prenesli na daljavo. Tako s katehistinjami vsak teden pripravimo kateheze in vam jih posredujemo preko spletne strani župnije.

S tem pismom se želim najprej zahvaliti vsem veroučencem, staršem, tudi starim staršem, ki se odzivate, skrbite za redno sodelovanje pri verouku na domu in pošiljanju domačih nalog, nam pošiljate odmeve, vprašanja in spodbude, ste se udeležili svete (svetih) maš ... Veseli smo vsakega, ki sodeluje, se trudi in išče načine, kako v teh okoliščinah živeti vero, prijateljstvo z Jezusom. Veliko dobrega in lepega smo v teh mesecih doživeli tudi pri verouku na daljavo, na domu. EN VELIK HVALA! Meni osebno, prepričan pa sem da tudi našim katehistinjam, to zelo veliko pomeni!

Res pa je, da se katehisti ukvarjamo tudi s skrbmi in vprašanji, kako oziroma kja narediti, seveda, če upoštevamo držo pravičnosti, v primerih, ko ni zaznati nobenega odziva.

Nekateri ste že izrazili upanje, da se z začetkom šolskega pouka vračamo tudi v veroučne učilnice. V tem primeru vas moram razočarati, ker se to še ne bo zgodilo. Verouk, po odločitvi slovenskih škofov, še naprej poteka na daljavo. Glede na zelo krhko izboljšanje stanja, ki ga navzočnost virusa oziroma neodgovorno vedenje lahko hitro spremeni, je kar prav, da še malo potrpimo.

Smo pa v župniji pridobili kupili enoletno pravico na zoom-u, tako da se lahko srečamo na ta način. Prvo srečanje je predvideno že v četrtek s starši prvoobhajncev.

V sredo začenjamo postni čas. Na spletni strani je objavljena skupna kateheza za vse razrede in v njej tudi nekaj predlogov in pobud. V postnem času lahko pričakujete tudi nov krog vabil k sveti maši oziroma iskanje možnosti, kako k maši povabiti veroučence na Lozicah in Podragi.

Na vsak način vam želim in želimo blagoslovljen vstop v postni čas – čas milosti in osebnostne rasti v odnosu do bližnjih, sebe in Boga. Moja izkušnja je, da se kljub spremenjenim okoliščinam da poiskati pot, ki lahko obrodi zelo lepe in upanja polne sadove.

Vas, dragi starši in vaše otroke lepo pozdravljam in vas blagoslavljam!

Tomaž, župnik