09.06.2019

Binkoštno srečanje starejših

08.06.2019: Podbrje
»Čas je pravi, kraj je pravi, vreme je pravo,« je gospod župnik pozdravil starejše na srečanju pri sv. Kozmu in Damijanu v Podbrjah. Nismo se še dobro zahvalili mladim za kokoške, ki so jih izdelali za ostarele za veliko noč, že so tu binkošti.
Sveti Duh nam poklanja svoje darove tudi po molitvah vseh trpečih v naši župniji. »Starejši naj se ne čutijo odveč. Mlajši s svojim letanjem naokrog naredimo svoje obveznosti, Vi pa s tiho molitvijo in trpljenjem, ki ga vdano darujete, prosite blagoslova za vse," je zbrane nagovoril župnik. Med prepevanjem S skupno pesmijo prosimo, je podelil zakrament bolniškega maziljenja. Na koncu maše je v imenu Karitas povabil na druženje pred cerkvijo. Ohraniti moramo socialne stike kljub starosti, kar nas spodbuja tudi papež Frančišek.

Druženje starejših iz Podrage, Lozic in Podnanosa v Podbrjah je sedaj že tradicionalno. Po maši se starejši srečajo in pogovorijo med seboj. Obujajo spomine in se "pohvalijo" z novim kolenom, slabšim spominom in sluhom. Vsako leto koga pogrešajo, opogumi se priti kdo nov.
Sodelavci Karitas smo zelo hvaležni, ker se potrudite in pridete. Hvala tudi gospodu župniku. Njemu želimo, da se tudi on, kot njegov nono, pri 95-ih ne bi čutil še nič star. Naj Sveti Duh pošilja dar moči premagovanja težav in bolečin. V daru modrosti so izkušnje. Dar upanja na zdravje ali sestro smrt. Pridi, pridi Sveti Duh!

Nadja