02.04.2019

Prva sveta spoved in sveti krst

V Podragi smo v soboto, 30. marca, obhajali prvo sveto spoved in sveti krst. 15 tretješolcev iz Podnanosa, Podrage in Lozic je pristopilo k zakramentu svete spovedi. En tretješolec iz Podnanosa pa je na ta dan prejel zakrament svetega krsta.
Prvoobhajanci so se skupaj s starši, brati in sestrami zbrali pred cerkvijo sv. Mohorja in Fortunata v Podragi. Župnik jih je povabil v cerkev, kjer so se prvoobhajanci ob priliki o izgubljenem sinu in usmiljenem očetu pripravljali na prejem zakramenta svet spovedi. Zelo slikovito jim je bilo prikazano srce ob svetem krstu, potem ko ga zapackajo grehi in po prejemu zakramenta svete spovedi.

Ko so otroci drug za drugim pristopali k sveti spovedi, smo jih starši spremljali z molitvijo rožnega venca in petjem. Iz trentuka v trenutek je bilo čutiti lepše in bolj sproščeno vzdušje. Za vse nas je bilo posebno doživetje sveti krst. Bogoslužje prve svete spovedi so otroci zaključili pred cerkvijo, kjer so skupaj z župnikom sežgali listke, na katerih so bili napisani grehi in ob katerih je potekalo spraševanje vesti.

Veselje nad novo priložnostjo, ki nam jo Jezus daje po sveti spovedi, in nad novim življenjem, ki ga prejmemo pri krstu, je bilo velik razlog za praznovanje, ki so ga pripravili starši iz Podrage. Hvala vsem, ki ste bodočim prvoobhajancem pomagali doživeti Božje usmiljenje.